Történet

Egyszer volt, hol nem volt, úgy az 1930-as 40-es évek környékén történt, hogy egy japán ember, elment Shaolinba a kínai harci művészetek böcsőjébe, hogy harcművészetet tanuljon.
Így is történt. Nem számított rá, de ott a harcművészet részeként megtanítottak neki egy különleges masszázst is, amit a szerzetesek egymás 'helyrepakolására', testi-lelki egyensúlyuk fejlesztésére használtak.
Ez a dolog annyira megtetszett neki, hogy elkezdett kizárólag ezzel a masszázzsal foglalkozni és annak kitűnő mesterévé vált. A világháború után visszatért Japánba és elkezdte alkalmazni, fejleszteni tudását, nagyon szép eredményekkel.

Tőle tanulta meg Saionji Masayuki, aki szintén beleszeretett a módszerbe és idejét és energiáját nem sajnálva nagyon magas szinten tudta alkalmazni. Ő adta meg neki mai formáját, amit el is kezdett tanítani Kotsuban Yumeiho néven.

Ezután pedig a 70-es években, mikor is megtanult eszperantóul, az eszperantó társaságon belül kezdte el oktatni és járni a világot. 1989-ben jelent meg (szintén eszperantóul) könyve, ami több, mint 20 éves tapasztalatát összegző munka és tartalmazza a yumeiho általa megalkotott elméletét is.
A módszert főleg a volt szocialista országokban tudta terjeszteni, Lengyelországban, Oroszországban, Magyarországban, Litvániában stb. Oroszországban orvosilag is alaposan kutatták a yumeihot és hatásait, ezek alapján az orosz tudományos akadámia Masayukit címzetes professzornak választotta.

Magyarországról először dr. Nehéz Judit tanulta meg a technikát 1990 körül, amikor is épp lengyelországban járt, hogy akupunktúrát tanuljon. Szerencsére 'véletlenül' eltévesztett egy emeletet így belebotlott Masasyuki egyik tanfolyamba, ami aztán annyira megtetszett neki, hogy elkezdte tanulni, majd csak ezzel foglalkozni.Úgy tűnik, ez már csak így megy...